Početna neozbiljnost, a onda rapsodija: Bh. košarkaši ubjedljivi na Kipru
FOTO: FIBA

Pobjedom otvorili kvalifikacije za Eurobasket 2025. godine

Početna neozbiljnost, a onda rapsodija: Bh. košarkaši ubjedljivi na Kipru

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Nikoziji odigrala prvu utakmicu kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine protiv domaće selekcije Kipra. Susret je završen rezultatom 99:66  u korist naše reprezentacije.

Kipar sjajno otvara meča, poveli su sa 11:2, a u prvih pet napada ubacili su čak tri trojke. Kiprani su nevjerovatni bili za tri poena u prvoj četvrtini, ali naši momci se vraćaju poenima Muse, Kamenjaša i Alibegovića.

Do kraja prvog perioda naša selekcija preuzima vodstvo na krilima Muse. Igralo se nakon toga ega, koš za koš, a prvu četvrtinu naša reprezentacije je dobila rezultatom 28:27.

U drugoj četvrtini naša reprezentacija odmah na startu pravi seriju 5:0, odlazimo na +6, nakon toga Kipar se nije snašao, što naši momci koriste i na poluvrijeme odlazimo sa +13, (38:51).

U prvom poluvremenu smo igrali raznovrsno u napadu, selektor Bećiragić je također rotirao, pa smo nakon lošeg početka vrlo brzo stvari stavili na svoje mjesto.

U trećoj četvrtini slična igra kao u drugoj, naša selekcija je rutinski odrađivala posao, a na kraju trećeg perioda rezultat je glasio 77:56 za naši tim.

Oglasi

Slika na terenu jasno je pokazala da će četvrta četvrtina biti samo privođenje posla do kraja za naš tima. Tako je i bilo, bez puno trzavica odigrali smo posljednji period do konačnih 99:66.

Kod našeg tima najefikasniji je bio Džanan Musa sa 26 poena i osam asistencija, Kenan Kamenjaš je ubacio 13 poena i dodao deset skokova, a Ajdin Penava je susret završio sa 15 poena, Amar Alibegović je ubacio 12 poena. Svi igrači koji su bili u rosteru naše selekcije upisali su minutažu večeras.

U redovima Kipra izdvojio se Darral Willis sa 22 poena i 12 skokova, Filippos Tigkas je ubacio 19 poena.

Kvalifikacije za Eurobasket 2025. godine, grupe E, 1. kolo:

Kipar - Bosna i Hercegovina  66:99 (27:28, 11:23, 18:26, 10:22)

KIPAR: Iliadis 6, Jung 2, Koumis, Pasiali 1, Tretiakov, Giannaras 3, Mantovani, Michail 7, Smitzis 5, Stylianou 7, Tigkas 19, Willis 22.

BOSNA I HERCEGOVINA: Alibegović 12, Arslanagić, Ilić 4, Sjefić, Vrabac 4, Atić 7, Gegić 5, Kamenjaš 13, Lazić 10, Lončar 3, Musa 26, Penava 15.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Dobro smo ih razbili!
4 1
user1596891057
Hajmo hajmo BiH samo se nemojte ufurati previše da se ne bi kao do sada ..rali
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi