Crvena zvezda upisala prvi trijumf u sezoni, Fenerbahce slavio u turskom derbiju
FOTO: Euroliga

Euroliga, 5 . kolo

Crvena zvezda upisala prvi trijumf u sezoni, Fenerbahce slavio u turskom derbiju

Haris Zilić

Odigrana su preostala četiri duela petog kola košarkaške Eurolige. Nakon ovog kola jedina ekipa bez trijumfa u novoj sezoni je Bayern. Bavarci su u derbiju začelja večeras poraženi u Beogradu od Crvene zvezde, tako da je beogradski tim stigao do prvog trijumfa u sezoni.

Pomenuta utakmica u beogradskom Pioniru ponudila je dosta preokreta, lijepe košarke, malo drame na kraju i veliko slavlje Crvene zvezde rezultatom 78:72.

Tim iz Beograda do trijumfa je predvodio Vildoza sa 20 poena, šest skokova i šest asistencija, kod Bayerna Winston je ubacio 18 poena. Kod domaćina odličan je bio i Bentil sa double-double učinkom od 12 poena i 13 skokova.

Fenerbahce je nastavio da gazi sve i upisao peti trijumf u pet kola.

U turskom derbiju Fener je bio bolji od Anadolu Efesa sa 79:88. Fener je do trijumfa predvodio Wilbekin sa 25 poena, Gudurić je dodao 19 poena.

Asvel je na domaćem terenu bio bolji od Baskonije sa ubjedljivih 87:61, na krilima Mathewsa i Obasohana koji su dali po 13 poena.

U posljednjem duelu večeri Barcelona je sigurnom partijom savladala Milano 74:56. Katalonce je do trijumfa vodio slovenci reprezentativac Tobey sa 13 poena i sedam skokova.

Fenerbahce je lider s omjerom 5-0, prate ih tri tima s omjerom 4-1, a to su Maccabi, Olympiakos i Monaco.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Na dnu tabele Crvena zvezda i Panathinaikos imaju omjer 1-4, dok je Bayern jedini na omjeru 0-5.

U narednom kolu nas očekuje derbi evropske košarke između Barcelone i Fenerbahcea, Partizan će u goste Panathinaikosu, dok će Crvena zvezda u goste Monacu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi