Euroliga: Barca slavila u Milanu, Panathinaikos siguran protiv Bayerna
Košarkaši Barcelone večeras su odigrali sjajnu utakmicu u milanskom Mediolanom Forumu.

Moskovski CSKA siguran u Istanbulu protiv Darussafake

Euroliga: Barca slavila u Milanu, Panathinaikos siguran protiv Bayerna

Košarkaši Barcelone koje s klupe predvodi Svetislav Pešić večeras su došli do izrazito vrijedne pobjede u Milanu nad ekipom Armani Exchangea. Košarkaši Svetislava Pešića slavili su rezultatom 90:85 nad direktnim konkurentom za četvrtfinale.

Heurtel je odigrao odličnu utakmicu i s 21 košem bio najzaslužniji za ovu vrijednu pobjedu Barce a Seraphin sa 16 i Hanga s 15 poena odigrali su također odlične utakmice i bili prevaga na strani gostiju. Mike James i Vladimir Micov s po 20 poena najbolji kod Armanija dok je Gudaitis dodao 16 uz 7 skokova.

Panathinaikos je kod kuće sigurnom igrom došao do druge pobjede  pod vodstvom legendarnog Ricka Pitina. Slavio je domaći tim sa 77:67,a fantastična obrana koju su Grci nametnuli od samog starta nije naišla na odgovor od strane košarkaše njemačkog tima. Sjajni Calathes sa 14 poena i 11 asistencija najbolji igrač Panate dok je najbolji strijelac bio Papappetrou s 18 poena a dvocifreni su bili još Gist (13), Thomas (10) i Lojeski (11). Usamljeni Derrick Williams s 21 poenom jedini je prebacio 10 poena kod gostiju a Đedović je ubacio 4 koša.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ranije je moskovski CSKA sigurno prošao kroz Istanbul pobijedivši Darussafaku 80:65 učvrstivši se na trećoj poziciji koja jamči prednost domaćeg terena u četvrtfinalnim susretima. Pet košarkaša ruskog giganta postiglo je 10 i više koševa a najviše je zabio De Colo (17). S druge strane Ozmizrak s 13 poena jedini je donekle bio raspoložen za igru kod Dačke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi