Panathinaikos dovodi pojačanje iz NBA lige
Sjajno pojačanje za tim iz Atine

Sjajno pojačanje za ekipu Ricka Pitina

Panathinaikos dovodi pojačanje iz NBA lige

E. Dindić

Američki legendarni trener Rick Pitino na pragu je dovođenja prvog velikog pojačanja u Panathinaikos, kojeg je preuzeo prije par sedmica. 

Blizu dogovora sa ovom ekipe je Sean Kilpatrick, koji je u NBA svoje najbolje trenutke proveo u Brooklynu. Tamo je proveo sezonu i pol.

U sezoni 2016/2017 Kilpatrick je na NBA parketima u dresu Netsa provodio prosječno 25,1 minutu te imao 15,4 poena i 2,8 skokova po utakmici. Bez obzira na dobru statistiku, Brooklyn ga se već iduće sezone odrekao.

Uslijedile su epizode u Milwaukeeju, Clippersima i Chicagu ali bez nekog posebnog uspjeha.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kako mu ni jedna NBA ekipa nije ponudila ugovor, odlučio se za odlazak u Evropu. Ako se uklopi u europski stil košarke, Kilpatrick će biti veliko pojačanje za ekipu Panathinaikosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti