Ludnica u Španiji: Duško Ivanović se na najslađi mogući način vratio na klupu Baskonije
FOTO: EPA

Partizan na koljenima

Ludnica u Španiji: Duško Ivanović se na najslađi mogući način vratio na klupu Baskonije

Haris Zilić

U šestom kolu Eurolige vidjeli smo pravu košarkašku poslasticu u Španiji na duelu Bsakonije i Partizana, a velika drama je bila do samog kraja utakmice.

Na kraju nakon velike borbe slavila je ekipa Baskonije rezultatom 84:83.

Prva četvrtina završena je rezultatom 23:23 i tada se dalo naslutiti da nas čeka uzbudljiv meč.

Nakon toga dvije četvrtine koje su ekipe raspodijelile da tako kažemo.  Drugi period je Baskonia dobila 25:19, a treći period Partizan rezultatom 25:14.

Na sredini četvrte četvrtine Partizan je imamo sedam poena razlike, ali Baskonia se vraća u meč i dvije minute prije kraja utakmica na semaforu je pisalo 78:77 za Baskoniu.

Ušli smo u neizvjesnu završnicu gdje se bolje snašla domaća ekipa.

Oglasi

Sekundu prije kraja Partizan je imao prednost 82:83, a onda je Moneke dobio dva slobodna bacanja nakon ofanzivnog skoka. Realizovao je oba i doveo Baskoniju u vodstvo 84:83 što se ispostavilo kao presudan momenat utakmice jer Partizan nije uspio poentirati za preostalu sekundu.

Moneke je u posljendjoj stotinki dobio još dva slobodna bacanja, promašio je i ostalo je 84:83.

Tako Duško Ivanović nakon razlaza sa Crvenom zvezdom i povratka na klupu Baskonije nije mogao očekivati slađi novi početak u španskoj ekipi.

Kod Baskonije odličnu partiju pružio je Sedekerskis sa 14 poena, osam skokova i tri asistencije, Howard je ubacio 14 poena.

U redovima Partizana, Nunnaly je ubacio 16 poena, Vukčeević je ubacio 13 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 6. kolo:

Baskonia - Partizan  84:83

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi