Pomiješane emocije u Beogradu nakon sjajnog trijumfa, drama u Litvaniji
FOTO: EPA

Euroliga, 33. kolo

Pomiješane emocije u Beogradu nakon sjajnog trijumfa, drama u Litvaniji

H. Zilić

Odigrani su prvi mečevi 33. kola košarkaške Eurolige. Crvena zvezda je ostvarila veliku, ali istovremenu i pirovu pobjedu.

Izabranici Duška Ivanovića su drugi put u sezoni srušili trenutnog lidera na tabeli ekipu Olympiacosa.

Zvezda je slavila sa 85:77, ali to je na kraju bila pirova pobjeda jer su kolo prije kraja izgubili sve šanse za play off.

Beogradski tim je odigrao sjajan meč večeras, a do trijumfa ih je predvodio sjajni Campazzo sa 18 poena, dva skoka i osam asistencija.

Odličnu partiju u pobjedničkoj ekipi odigrao je i Holland sa 17 poenai dva skoka.

Kod gostiju iz Pireja ponovo je bio prvo ime Vezenkov sa 16 poena, osam skokova i tri asistencije, dobar je bio i Walkup sa 15 poena, pet skokova i pet asistencija.

Oglasi

Crvena vzezda je sa na omjeru 16-17 i izgubila je matematičke šanse prije posljednjeg kola jer Partizan i Žalgiris na sedmoj, odnosno osmoj poziciji imaju po 18 trijumfa, a Partizan i meč manje.

Upravo je Žalgiris večeras Zvezdi ugasio i matematičku šansu savladavši Maccabi sa 68:67.

Žalgiris je do trijumfa predvodio Smits sa 13 poena i četiri skoka, Taylor je dodao 12 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ono što je gotovo sigurno u posljednjem kolu za dvije pozicije u play offu borit će se Partizan, Žalgiris i Baskonia, s tim da ni Maccabi i Fenerbahce nisu sigurni u nekim kombinacijama.

Bit će dosta uzbuđenja u posljednjem kolu Eurolige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi