Vlada Srbije uputila pismo garancije Euroligi

Beograd ozbiljan kandidat za završni turnir Eurolige

Vlada Srbije uputila pismo garancije Euroligi

Vlada Republike Srbije suglasila se na današnjoj sjednici da se Euroligi uputi pismo kojim se garantira ulazak učesnika finala sezone 2019/2020 u Republiku Srbiju.

Grad Beograd se, uz podršku ureda predsjednika Republike Srbije, zvanično kandidirao za organizaciju završnice Eurolige, koja bi se trebala održati od 4. do 26. jula ove godine.

Podsjetimo, Euroliga je zaustavljena 12. marta a do kraja osnovnog dijela sezone ostalo je još šest kola te Final Four. Ukoliko se izglasa nastavak natjecanja najvjerojatnije je da Final Foura neće biti te da će osam prvoplasiranih timova zaigrati "Final Eight" turnir.

Osim Beograda u igri za organizaciju ovog turnira su još grčka prijestolnica Atena, te litvanski Kaunas. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi