Olympiacos putuje u Kaunas
FOTO: EPA

Fenerbahce poražen u majstorici

Olympiacos putuje u Kaunas

H. Zilić

Slavi se večeras u Atini. Košarkaši Olympiacosa izborili su plasman na Final Four Eurolige koji će se igrati u litvanskom Kaunasu.

U dvorani prijateljstva u Pireju Olympiacos je večeras u majstorici savladao Fenerbahcea rezultatom 84:72.

Utakmica je odigrana u sjajnoj atmosferi, vidjeli smo dosta dobre košarke i na kraju Olympiacos ide u lov na evropsku titulu sa ukupnih 3:2 u četvrtfinalnoj seriji play-offa.

Od početka utakmice grčki tim je bio u vodstvu.

Prvu četvrtinu su dobili rezultatom 20:15, a na poluvremenu su imali prednost 44:33.

U trećem periodu sigurna igra domaće ekipe, nisu dali gostima iz Istanbula nikakvu šansu za povratak, a i treći period je Olympiacos dobio sa 21:19.

Oglasi

U četvrtoj četvrtini rutinska igra domaćeg tima do konačnih 84:72.

Olympiacos je do trijumfa predvodio fenomenalni Kostas Sloukas sa 22 poena, tri skoka i šest asistencija, pomagao je i Vezenkov sa 15 poena i pet skokova.

U redovima Fenerbahcea raspoložen je bio Gudurić sa sjajnim učinkom od 26 poena, tri skoka i dvije asistencije, ali ostali saigrači ga nisu pratili.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Tako se Olympiacos na završnom turniru pridružio Barceloni koja je prošle sedmice sa 3:0 eliminisala Žalgiris.

Preostala dva učesnika Final Foura dobit ćemo nakon majstorica između Monaca i Maccabija, odnosno između Reala i Partizana, a ti mečevi na rasporedu su sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi