Ponovo drama u Istanbulu koji slavi veliku pobjedu Fenerbahčea

Euroliga

Ponovo drama u Istanbulu koji slavi veliku pobjedu Fenerbahčea

O. Lekić

Fenerbahče je četvrtoj utakmici play off serije na svom parketu savladao Olympiakos rezultatom 73:69 i putnik na Final Four odlučit će se u petoj utakmicu koja je na rasporedu u Pireju.

Tvrda utakmica bez puno poena viđena je u Istanbulu. Na kraju se radovao domaćin koji je uspio da izjednači seriju na 2-2.

Olympiakos meč otvara serijom 5:0, ali domaći tim odmah uzvraća i preuzima kontrolu nad rezultatom u prvoj dionici. Ipak, nije bilo previše efikasnosti u fazi napada, pa je nakon deset minuta igre rezultat glasio 18:17 u korist Fenerbahčea.

Rezultatska klackalica nastavljena je i u drugoj dionici. Tim iz Pireja je imao maksimalnih četiri poena prednosti, Fenerbahče pet, a na odmor gost odlazi s poenom prednosti 33:32.

Tvrda igra viđena je i u nastavku meča. Olympiakos je taj koji je kontrolisao rezultat u trećoj dionici, no nisu uspjeli napraviti neku veću prednost.

Oglasi

Prednost je u nekoliko navrata išla do maksimalnih plus pet, a na ulasku u posljednju dionicu gost iz Grčke je ponovo imao poen prednosti, 49:48.

Finiš meča donio je dosta uzbuđenja. Fenerbahče u ključnim trenucima pravi seriju od 6:0 i odlazi na sedam poena prednosti, 70:63.

Olympiakos se naravno nije predavao. Pokušao je tim iz Pireja da se vrati u meč, no nije uspio i domaći košarkaši stižu do pobjede, te će se putnik na Final Four odlučiti u petoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dyshawn Pierre predvodio je Fenerbahče do trijumfa u ovoj utakmici. Kanađanin je ubacio 17 poena, a pratio ga je Tyler Dorsey sa 16, te Hayes sa 12 poena.

S druge strane kod Olympiakosa Shaquille Mckissic je ubacio 20 poena, Caanan i Fall su dodali po 12. Junak iz prošle utakmice Kostas Sloukas ubacio je 3 poena, a Sasha Vezenkov je zaključan na samo dva poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi