Partizan bolji od Žalgirisa: Vrijedan trijumf Beograđana u borbi za doigravanje
FOTO: EPA

Euroliga, 23. kolo

Partizan bolji od Žalgirisa: Vrijedan trijumf Beograđana u borbi za doigravanje

H. Zilić

Košarkaši Partizana su u 23. kolu Eurolige upisali veoma vrijedan trijumf na domaćem parketu protiv litvanskog Žalgirisa rezultatom 81:72. Važna pobjeda za izabranike Žejlka Obradovića u borbi za plasman u play-off.

Gosti iz Litvanije bolje otvaraju susret i dobili su prvu četvrtinu koja je bila vrlo efikasna rezultatom 22:26.

Partizan uzvraća u drugom periodu, preokreće susret i na poluvrijeme beogradski tim odlazi sa +2 (45:43).

Treća četvrtina donosi potpuni egal, zavrešna je rezultatom 16:16 što je garantovalo uzbudljiv završetak meča.

Četvrta četvrtina je ponudila uraganski start Partizana koji je u prvih sedam minuta napravio seriju 14:5 i tri minute prije kraja Partizan je imao prednost 75:64 i tu je utakmica bila praktički gotovoa.

Do kraja meča crno-beli su rutinski priveli meč kraju sa konačnih i pomenutih 81:72.

Oglasi

U redovima Partizana odličnu partiju je pružio Dozier sa 23 ubačena poena, dok je LeDay ubacio 21 poen i dodao pet skokova.

Kod Žalgirisa prvo ime bio je Evans, koji je večeras bio raspucan u Boegradu i utakmicu je završio sa 25 ubačenih poena.

Partizan je sada na desetoj poziciji i omjeru 12-11, koliko imaju Baskonia, Valencia, Olympiakos, dok je Žalgiris na 16. poziciji s omjerom 8-14 i mnogo su daleko od pozicija koje vode u doigravanje 11 kola prije kraja regularnog dijela Eurolige.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga 23. kolo:

Partizan - Žalgiris (22:26, 23:17, 16:16, 18:10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi