Ne pamti se takav muk u Areni u Beogradu, sekunda do kraja napada, pa čudo igrača Žalgirisa

Nevjerovatna trojka Butkeviciusa

Ne pamti se takav muk u Areni u Beogradu, sekunda do kraja napada, pa čudo igrača Žalgirisa

E. Čaušević

Košarkaši Partizana igraju trenutno u Beogratu meč 23. kola Eurolige protiv Žalgirisa, a prvu četvrtinu utakmice obilježila je nevjerovatna trojka koju je pogodio Arnas Butkevicius.

Žalgiris je u prepunoj Areni fantastično otvorio večerašnju utakmicu, te se igrači litvanskog tima nisu uplašili sjajne atmosfere koju i večeras prave navijači Partizana.

Gosti su uspjeli da povedu sa devet poena razlike rezultatom 22:13, ali je Partizan do kraja prve dionice uspio da se vrati.

Međutim, detalj koji je obilježi prvih 10 minuta utakmice vidjeli smo u finišu prve četvrtine u režiji Arnasa Butkeviciusa kod rezultata 19:13 za domaći tim.

Košarkaš Žalgirasa je u jednom napadu dobio loptu, ali uopšte nije obraćao pažnju na semafor i tek kada su s klupe počeli da mu viču da ističe vrijeme on je reagovao.

Oglasi

Do isteka napada ostala je sekunda, a potom je Butkevicius sa devet metara od tablu pogodio trojku nakon koje je nastao totalni muk u Areni šokiranih navijača Partizana.

Nevjerovatnu trojku koju je Butkevicius večeras pogodio u beogradskoj Areni protiv Partizana POGLEDAJTE OVDJE.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Inače, rezultat nakon prve četvrtine je 26:22 za goste što je Partizanu itekako prihvatljivo s obzirom koliko loše su domaći otvorili utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi