Olympiacos izbačen iz lige!
(Foto: EPA)

Kazna za tim iz Pireja

Olympiacos izbačen iz lige!

M. Šljivak

Košarkaški klub Olympiacos izbačen je iz grčke lige.

Tim iz Pireja je bojkotovao ligu. Nezadovoljni delegiranim sudijama nisu se pojavili na duelu četvrtfinala play offa protiv Panathinaikosa, a danas ih je stigla kazna.

Odlukom rukovodstva lige Olympiacos je izbačen iz lige i naredne sezone će igrati u drugom rangu takmičenja.

Nije to sve što je pogodilo grčkog velikana. Crveno-bijeli moraju da plate 15.000 eura kazne, a narednu sezonu počet će sa minus šest bodova.

Ovakva odluka Košarkaškog saveza Grčke mogla bi značiti samo jedno. Olympiacos bi mogao završiti u ABA ligi, gdje je još prije nekoliko mjeseci tražio nastup.

Skupština ABA lige zakazana je za ustra. Promjena pravilnika je jedna od tačaka i vjerovatno ćemo već sutra znati hoće li grčki velikan igrati u regionalnoj ligi.

Da bi se to desilo potrebno je da svi klubovi budu saglasni i da se pravilnik o pristupanju promijeni.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Olympiacos je jedan od najvećih evropskih klubova. Tri puta su bili šampioni Eurolige, a njihova lista trofeja je ogromna.

Pored tri trofeja u Eurolige imaju 12 osvojenih titula u Grčkoj, devet Kupova, te FIBA interkontinentalni kup.

Top Komentari

Chupy
Znaci Olympiacos i Pristina slj godine u Aba ligi. Hajd neka.
4 0
Zoilomas
Ova liga je smece a uzeli se siliti nad nezadovoljnim klubovima da napune svoje dzepove
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi