Euroliga planira nove promjene: Dobre vijesti za klubove iz ABA lige

Od 2025. godine

Euroliga planira nove promjene: Dobre vijesti za klubove iz ABA lige

H. Zilić

Košarkaška Euroliga bi od sezone 2024/2025 mogla doživjeti još jednu promjenu.

Tačnije, čelnici Eurolige u planu imaju proširivanje takmičenja na 20 klubova, a ovo je bitno i za ABA ligu.

ABA liga bi u tom slučaju imala jedan klub sigurno u Euroligi, a to je prvak, dok bi i jedna pozivnica otišla na adresu ABA lige, odnosno klub koji bi u dogovoru sa Organizacijskim odborom lige ispunio validne uslove za nastup u najjačem klupskom košarkaškom takmičenju na Starom kontinentu.

Od naredne sezone pozivnicu bi trebao dobiti Paris, a proširivanje Eurolige neće imati puno uticaja na Eurocup, obzirom da bi pobjednik Eurocupa imao zagarantovano mjesto u Euroligi naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U Euroligi žele da pojačaju interes košarke u Evropi i da takmičenje još dobije na važnosti, ali pitanje kako će to sve ići obzirom da je Euroliga prije par sezona postala "zatvoreno" takmičenje gdje pojedini klubovi učestvuju bez obzira na rezultate u tekućoj sezoni u domaćim prvenstvima.

Top Komentari

CrveniBar
Nista ne skontah iz clanka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi