Crvena zvezda je imala sve u svojim rukama, ali na kraju je u suzama napustila Kaunas
FOTO: EPA

Žalgiris slavio u sjajnoj utakmici

Crvena zvezda je imala sve u svojim rukama, ali na kraju je u suzama napustila Kaunas

H. Zilić

Fenomenalan košarkaški duelu 20. kolu Eurolige odigrali su u Kaunasu domaći Žalgiris i Crvena zvezda. Trijumf je na kraju pripao ekipi Žalgirisa rezultatom 71:66.

Žalgiris je bolje ušao u meč. U uvodnim minutama gostima kao da je drhtala ruka. Domaći to koriste i prvi period su dobili sa 20:14, a na poluvremenu su imali i +8 (38:30).

U trećem periodu kao da je neki drugi tim Crvene zvezde izašao na parket. Izabranici Duška Ivanovića igrali su furiozni i potpuno preokrenuli mečl u svoju korist.

Beogradski tim je treći period dobio sa 12:26 i preuzeo vodstvo u utakmici.

Crvena zvezda mirno otvara i četvrti period. Na početku posljednjeg perioda imali su prednost 55:61.

Međutim, nakon toga Žalgiris je proigrao, napravio ogromnu seriju, Zvezda je tri minute bila bez poena i minut prije kraja Žalgiris je poveo 67:64 što je bilo presudno za trijumf litvanske ekipe sa konačnih 71:66.

Oglasi

U redovima Žalgirisa strijelci su bili dosta izjednačeni. Smits je ubacio deset poena, 14 poena je dodao Ulanovas uz četiri skoka i šest asistencija.

Kod Zvezde ponovo je odličan meč odigrao Petrušev i okončao sa 16 poena, tri skoka i jednom asistencijom.

Žalgiris je s ovim trijumfom došao do omjera 12-8 i učvrstio se na pozicijama koje vode u play off, trenutno su šestoplasirani.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sa druge strane, Crvena zvezda je na devetoj poziciji i omjeru 10-10.

Izabranike Duška Ivanovića do kraja sezone očekuje velika borba za plasman u play off, a već u 21. kolu Eurolige koje je na rasporedu 27. januara igraju gradski derbi protiv Partizana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi