Sukob navijača Budućnosti i Crvene Zvezde obilježio meč: Na Morači smo vidjeli jako ružne scene

Srbijanski tim na kraju upisao novu pobjedu

Sukob navijača Budućnosti i Crvene Zvezde obilježio meč: Na Morači smo vidjeli jako ružne scene

S. Mlaćo
Košarkaši Crvene Zvezde opravdali su ulogu favorita i  na Morači savladali Budućnost iz Podgorice 76:56. Bio je to ali samo na papiru, s obzirom da je Zvezda briljirala, a vidjeli smo i ružne scene na tribinama.

Naime, na poluvremenu je došlo do sukoba navijača Budućnosti i Zvezde, te je bilo jasno da je situacija izmakla kontroli. Obezbzjeđenje nije uspjelo uraditi svoj dio posla, navijači su se našli tik jedni pored drugih i došlo je do fizičkog kontakta.

Mnogi navijači iskoristili su priliku za fizički obračin, ali obezbjeđenje uspjelo naknadno smiriti situaciju i vratiti navijače na svoja mjesta. U jednom trenutku prijetio je pravi haos, a pomjerena je bila i ograda koja je dijelila navijače dva tima.

Policija nije navela da li ima uhapšeni i koliko.

[instagram]https://www.instagram.com/reel/Cncqpe6JjX5/[/instagram]

Kada je sam meč u pitanju, Beogradski tim je dobro otvorio susret i prvu četvrtinu dobio sa 12:19.

Oglasi

Sličnu košarku gledali smo i u drugoj četvrtini. Igralo se na mali broj poena, a Zvezda na poluvrijeme odlazi sa +12, na semaforu je pisalo 25:37.

Budućnost se malo trznula u trećem periodu kojeg su dobili 18:16.

No, igra iz trećeg perioda bio je samo blagi trzaj domaćina, Crvena zvezda do kraja ubacuje u petu brzinu. Beograđani su posljednju četvrtinu odigrali uraganski dobili rezultatom 13:23 za konačnih 76:56.

Crvenu zvezdu do trijumfa je predvodio Mitrović sa 21 poenom.

Kod beogradskog tima treba izdvojti i sjajnog Campazza sa double-double učinkom od 14 poena i 12 asistencija.

U timu Budućnosti prvo ime bio je Green sa 14 ubačenih poena što dovoljno govori o efikasnosti tima iz Podgorice u utakmici u Morači.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Što se tiče bh. reprezentativaca u dresu Budućnosti, imali su skroman učinak. Lazić je za postigao četiri poena i dodao dva soka, Atić je imao učinak od tri poena i jedne asistencije, dok je Kamenjaš upisao dva poena i tri skoka.

Kada ja tabela u ABA ligi u pitanju, Zvezda je lider sa omjerom 13-1, ok je Budućnost na petom mjestu sa omjerom 9-6. Drugoplasirani je Partizan sa omjerom 12-2, Cedevita ima isti skor, a FMP 11-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi