Fantastična Maja Žunić vodila Jedinstvo do pobjede

Liga 7, 14. kolo

Fantastična Maja Žunić vodila Jedinstvo do pobjede

M. Šljivak

U utakmici 14. kola prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice, tuzlansko Jedinstvo je savladalo Igokeu rezultatom 105:60.

U uvodnih pet minuta gošće iz Laktaša pružale su dobar otpor, dok je ostatak utakmice je prošao u totalnoj dominaciji domaćih košarkašica. Trener Azur Sakić u ovoj utakmici je dao priliku svim igračicama, naročito onim koje igraju slabije u prvenstvu. U domaćem timu je naprosto nezaustavljiva bila Maja Žunić koja je za dvadest minuta na parketu postigla 21 poen uz samo dva promašaja iz igre. Irma Rahmanović dodala je 14 poena, a Zdenka Kovačević 11 poena i 10 asistencija.

Također, u domaćem timu vrijedi istaći sedamnestogodišnju Melisu Kramer visoku 1,96 cm koja je za 12 minuta na parketu postigla 4 poena 7 skokova i 3 blokade. U gostujućem timu bolje od ostalih bile su Maja Ivetić sa 20 poena i Nataša Trninić sa 10 poena.

 

 

KK Jedinstvo- ŽKK Igokea Laktaši 105:60 (26:14; 29:17; 28:9; 22:20)

 

Jedinstvo: Musić 10, Bešić 8, Galušić 2, Dindić 8, Subašić 6, Alagić 10, Jusupović 7, Žunić 21, Kovačević 11, Ahmetbegović 4, Rahmanović 14, Kramer 4. Trener: Azur Sakić

 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Igokea: Sajić, Kovač 4, Trninić 10, Vasić 5, Radić, Plavšić 4, Ivetić 20, Đurđević 3, Kostadinović, Blagojević 4, Obradović 2 Vuković 8. Trener Predrag Vranješ



U još jednoj današnjoj utakmici sarajevski Željezničar je slavio na gostovanju protiv Banovića 60:57, dok se susret Borac-Rudar Ugljevik igra sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.