Fantastična partija Westbrooka protiv Cavsa, Hardenov triple-double nedovoljan protiv Dončića

NBA liga

Fantastična partija Westbrooka protiv Cavsa, Hardenov triple-double nedovoljan protiv Dončića

Sinoć je širom NBA parketa odigrano dosta zanimljivih susreta, a jedan od najraspoloženijih košarkaša je bio Russell Westbrook koji je vodio svoju Oklahomu do trijumfa protiv Cleveland Cavaliersa.

Thunder je na domaćem parketu igrao protiv Cavsa i na kraju zabilježio pobjedu sa 100:83. Westbrook je odigrao sjajnu partiju u kojoj je ostvario triple-double učinak (23 poena, 15 asistencija i 19 skokova), a ppomogao mu je i Sexton koji je imao 21 poen i 10 skokova. Kod Cavsa najbolji je bio Clarkson sa 25 koševa.

Novu sjajnu partiju zabilježio je i Luka Dončić. Njegovi Dallas Mavericksi su porazili Houston Rockets na gostovanju sa 128:108, a Dončić je bio najefikasniji igrač u svom timu. Slovenac je ubacio 20 poena, a to je dodao šest skokova i dvije asistencije. Kod Raketa najbolji je bio naravno James Harden koji je imao 25 poena, 17 asistencija i 11 skokova. Ovo je za Houston bio čak četvrti vezani poraz, dok je Dallasu bila treća uzastopna pobjeda.

Zanimljivo je bilo i u duelu Milwaukee Bucksa i Chicago Bullsa kojeg su domaći riješili u posljednjim sekundama u svoju korist, a konačan rezultat je bio 116:113. Najbolji na susretu je naravno bio Grk Antetokounmpo koji je ostvario učinak od čak 36 poena i 11 skokova, a tome je dodao i osam asistencija. Kod Chicaga LaVine i Parker su upisali po 24 poena.

Ostali rezultati:

Charlotte - Atlanta 108:94

Philadelphia - New York Knicks 117:91

Brooklyn - Utah 91:101

Minnesota - San Antonio 128:89

New Orleans - Washington 125:104

Los Angeles Clippers - Phoenix 115:99

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi