Warriorsi u finišu slomili Orlando, Durant i Harden dominirali

NBA liga

Warriorsi u finišu slomili Orlando, Durant i Harden dominirali

U noći sa ponedjeljka na utorak je odigrano sedam utakmica u NBA ligi.

Aktuelni prvaci Golden State Warriorsi vezali su treći uzastopni trijumf i to na svom parketu protiv Orlando Magica.Warriorsi su nakon prvog poluvremena imali čak 17 poena zaostatka, ali je u nastavku uslijedio veliki preokret i pobjeda kojom je ovaj tim ostao na drugom mjestu Zapadne konferencije.

Za Golden State nisu igrali Curry i Green, a do pobjede ga je predvodio sjajni Durant sa 49 postignutih poena i devet asistencija. Drugi najbolji strijelac u pobjedničkom timu bio je Klay Thompson sa 29, dok je prvo ime Orlanda bio odlični Nikola Vučević sa 30 poena i 12 skokova.

Izuzetno zanimljiv meč odigran je u Capital One Areni u Washingtonu, gdje su Wizardsi nakon produžetka savladali Houston sa 135:131 (125:125). Rocketsima nije pomogao ni fantastični Harden sa 54 poena, 13 asistencija i osam skokova, a u pobjedničkom timu najbolji je bio John Wall sa 36 poena i 11 asistencija.

U ostalim utakmicama, Cleveland je na svom terenu izgubio od Minnesote sa 102:95, dok je Charlotte bio bolji od Milwaukeeja. Zanimljivo je bilo i u United Centru, gdje je San Antonio kao gost savladao Chicago sa 108:107.

Boston je u gostima bio bolji od New Orleansa sa 124:107, a Indiana od Utaha sa ubjedljivih 121:88.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi