Fantastični Booker, Irving mu pokvario slavlje

Novi 20. trijumf Bostona

Fantastični Booker, Irving mu pokvario slavlje

E. Škorić

Košarkaši Boston Celticsa savladali su Phoenix Sunse sa 116:111 u prvom meču vikend program NBA lige.

Celticsi su večeras došli do 20. pobjede i nastavljaju da dominiraju ove sezone. Devin Booker je u timu Sunsa ostvario lični rekord sa 38 poena, no nije mogao sam da nosi igru gostiju iz Arizone.

Inače, meč je prelomljen 19:2 serijom Celticsa između treće i četčvrte dionice, kada je Boston došao do plus 17. Međutim, ludom serijom se Sunsi vražaju na samo minus dva minutu prije kraja, ali Boston je ostvario pobjedu.

Irivng je preuzeo odgovornost u završnici i osigurao pobjedu Celticsima. Na kraju je imao 19 poena i pet asistencija, dok je Morris ubacio 17, koliko i Brown. Tatum je dodao 15, a Horford 14 poena. U redovima Sunsa Booker je imao nevjerovatnih 38 poena, Warrner 19, a Chandler 14 poena.

Dallas Mavericks je sa 108:82 savladao Los Angeles Clipperse. Barea je ubacio 21 poen, Harris 15, Nowitzki 16, a kod Clippersa Loui Williams je ubacio 18, a DeAndre Jordan 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi