Nove pobjede Clevelanda i Bostona, briljirao Kyrie Irving

Favoriti opravdali očekivanja

Nove pobjede Clevelanda i Bostona, briljirao Kyrie Irving

Boston je na svom parketu rezultatom 108:97 savladao Philadelphiju, dok je Cleveland kao gost bio bolji od Atlante rezultatom 121:114.

Nakon poraza od Detroita u prošlom kolu, Boston se večeras vratio pobjedama i učvrstio se na prvom mjestu Istočne konferencije. Celticsi su od početka susreta bili u rezultatskoj prednosti, na poluvremenu su vodili rezultatom 54:44 a u nastavku utakmice bez većih problema priveli posao kraju.

Philadelphia je krajem treće četvrtine uspjela doći do preokreta i povesti sa 67:65, ali to je bilo sve od njih za večeras. Boston je do kraja utakmice bio bolji tim na parketu i na kraju je slavio sa 11 poena razlike.

Sjajnu partiju u pobjedničkom timu pružio je Kyrie Irving koji je postigao 36 poena, uz četiri skoka i tri asistencije. Za popularnog Uncle Drewa je to bio drugi najbolji poenterski učinak od dolaska u Boston, a najviše je zabio Dallasu prije 20-ak dana - 47.

U ekipi Bostona su se još istakli Horford sa 21 i Morris sa 17 poena, dok je u ekipi Philadelphije najefikasniji bio Šarić sa 18 poena.

Cleveland Cavaliersi su nastavili igrati u sjajnom ritmu i u Atlanti su stigli do svoje desete pobjede u sezoni. Već nakon prve četvrtine rezultat je bio 42:35 za Cleveland, ali se do poluvremena prednost prilično istopila (67:63). LeBron i društvo su u nastavku pokazali da su u ovom trenutku bolji tim i brzo vratili dvocifrenu prednost, te ubilježili novu pobjedu rezultatom 121:114.

Cavse su do pobjede vodili Love sa 25 i James sa 24 poena, dok je Wade postigao 19. Najefikasniji pojedinac susreta ipak dolazi iz Atlante, jer je Denis Schroder postigao 27 poena. Najbolju podršku od saigrača pružao mu je Ilyasova sa 22 poena.

Boston sada ima skor 19-4, a Cleveland 15-7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi