Fantastični Larkin i Efes sredili i Olympiacos

Amerikanac opet u velikoj formi

Fantastični Larkin i Efes sredili i Olympiacos

Nakon poraza u prošlom kolu od Maccabija ekipa Anadolu Efesa opet se vratila na pobjedničke staze i večeras na svom parketu savladala Olympiacos rezultatom 91:79.

Nakon nekoliko utakmica u kojima nije bio na razini na koju nas je navikao, ponovno je ekspolodirao Shane Larkin i s 40 koševa torpedirao grčki tim koji uopće nije igrao loše, no rješenja za Larkina i njegovu igru jednostavno nije imao. 

Amerikanac je utakmicu osim s 40 poena završio s indeksom korisnosti od 44 i sasvim je sigurno da će biti proglašen MVP igračem 28. kola Eurolige. Odličan je bio i Micić s 12 poena i 9 asistencija, dok je Pleiss ubacio 13 koševa. U turskoj ekipi nakon dugo vremena zaigrao je i Bryan Dunston te će Efes s njim biti još moćniji u utakmicama koje dolaze.

Octavius Ellis zabio je 14 poena za Olympiacos, Buycks je dodao 11. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi