Fantastični Lillard blistao u Detroitu i donio Portlandu novu pobjedu

Dosta uzbuđenja na NBA parketima

Fantastični Lillard blistao u Detroitu i donio Portlandu novu pobjedu

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su sinoć u gostima Detroit Pistonse sa 110:104 uz još jednu nevjerovatnu partiju Damiana Lillarda.

Lillard ove sezone igra u zaista nevjerovatnoj formi i sinoć je ponovo to demonstrirao. U Detroitu smo gledali odličnu utakmicu koja je na kraju pripala gostima iz Portlanda rezultatom 110:104.

Portland je dosta bolje otvorio utakmicu i već nakon prve dionice imao je dvocifrenu prednost jer je vodio sa 31:18. Detroit je bio nešto bolji u drugoj četvrtini, a na odmor se otišlo kod rezultata 59:51 za ekipu portlanda.

Gosti su bili bolji i u trećoj dionici u kojoj su otišli ponovo na preko deset poena prednosti što je košarkašima Detroita bilo nedostižno.

Detroit je pokušao u zadnjoj četvrtini da nadoknadi zaostatak i bio je bolji od Portlanda, ali na kraju su gosti uspjeli da sačuvaju prednost i slave sa 110:104.

Kao što smo već istakli junak susreta bio je Lillard koji je završio meč sa triple-double učinkom. Košarkaš Portlanda ubacio je sinoć 31 poen i uz to dodao je 13 skokova i 12 asistencija.

Oglasi

Istakao se i Grant sa 26 poena, pest skokova i jednom asistencijom. Što se tiče Detroita najefikasniji bio je Livers sa 17 poena, pet skokova i dvije asistencije.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić nije nastupio ni u sinoćnjoj utakmici jer je još uvijek u fazi oporavka od povrede.

Pobjedu su sinoć upisali i Denver Nuggetsi koji su pobijedili Toronto Raptorse sa 118:113 pred svojim navijačima.

Denver je do pobjede vodio Murray sa 24 poena, te je dodao pet asistencija i jedan skok. Istakao se i Porter sa 20 poena. Najbolji igrač Denvera, Nikola Jokić, meč je završio sa 17 poena, 13 skokova i devet asistencija.

Što se tiče ekipe Toronta sinoć je najraspoloženiji za igru bio Van Vleet sa 21 poenom, 14 asistencija i jednim skokom.

Od ostalih rezultata ističe se pobjeda Miamija nad Atlantom sa 130:128, dok su Cleveland Cavaliersi nakon produžetka pobijedili Boston Celticse sa 118:114.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi