Anadolu Efes nastavio pobjednički niz i u Kaunasu

Žalgiris nastavio niz poraza

Anadolu Efes nastavio pobjednički niz i u Kaunasu

Košarkaši turskog prvaka Anadolu Efesa nastavili su pobjednički niz i večeras savladavši u Kaunasu Žalgiris rezultatom 74:68. 

Pokazala je večeras ekipa Ergina Atamana kako zna pobjeđivati i čvrstom obranom a ne samo kada je šuterska izvedba ekipe na visokoj razini. 

U prvom poluvremenu sve je pošlo po planu za tursku momčad, fantastični Beaubois je pogađao iz svih pozicija te je Efes ovaj period dobio 26:17. Ipak, Žalgiris se budi u nastavku, zaigrali su Jasikevičiusovi igrači snažnu i agresivnu obranu koja je malo iznenadila Efes te se na poluvrijeme, na oduševljenje prepune Žalgirio Arene, otišlo s minimalnom prednošću domaćeg tima.

Ipak, u poluvremenu se Efes prilagodio na Žalgirisovu ratničku košarku koju su Litvanci nametnuli u drugoj četvrtini. Kudikamo manje koševa palo je u drugom dijelu a Efes je kako smo rekli, pokazao da napad nije jedino oružje ove momčadi. Žalgirisu su dozvolili samo 25 poena u nastavku i tako nastavili svoj pobjednički niz a s druge strane domaći tim gurnuli u velike probleme.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Tibor Pleiss je možda malo iznenađujuće bio prvo ime turskog prvaka u ovoj utakmci s 18 poena, koliko je zabio i Micić ali uz dosta lošiji indeks korisnosti. Beabuois je dodao 16 a Shane Larkin se večeras zaustavio na samo 6 koševa. Landale sa 16, te Ulanovas s 14 poena najbolji kod Žalgirisa koji tone sve dublje i dublje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi