Fantastični Pašajlić vodio Bosnu do pobjede protiv Teoda

Pobjeda Bosne u 5. kolo ABA lige 2

Fantastični Pašajlić vodio Bosnu do pobjede protiv Teoda

Endin Čaušević

Košarkaši sarajevske Bosne Royal večeras su na domaćem parketu savladali Teodo iz Tivta ( u okviru 5. kola ABA lige 2.

Bh. tim je konačno uspio da prekine lošu seriju rezultata pobjedom protiv crnogorske ekipe. Bosna je dobro otvarila ovaj meč i prvu dionicu riješila je u svoju korist 25:22. U drugoj četvrtini sarajevski tim je nastavio veoma dobro igrati, a na pauzu su otišlo kod rezultata 50:40 za Bosnu.

U drugom dijelu nešto bolje zaigrali su košarkaši Teoda koji su uspjeli da se nakon treće dionice vrate na pet poena zaostatka (70:65). Međutim, Bosna je uspjela u posljednjoj dionici da sačuva svoju prednost i na kraju slavi sa 97:91.

Fantastičnu partiju večeras je odigrao Miroslav Pašajlić koji je bio najefikasniji na meču. Košarkaš Bosne je ubacio čak 32 poena, te je dodao još deset asistencija. U Bosni se istakao još Bradford sa 17 poena. Kod gostiju najefikasniji bio je Sekulović sa 26 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga 2, 5. kolo:

Bosna - Teodo 97:91 (25:22, 25:18, 20:25, 27:26)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi