Fantastični Protić vodio Sparse do nove sjajne pobjede

Drugi meč u gostima, druga pobjeda

Fantastični Protić vodio Sparse do nove sjajne pobjede

Košarkaši sarajevskih Sparsa ostvarili su danas novi sjajan rezultat u ABA 2 ligi. 

Nakon pobjede u 1. kolu na gostovanju protiv Borca iz Čačka, Sparsi su ponovo slavili gostujuću pobjedu i to u 3. kolu, ovog puta u Cetinju protiv Lovćena (74:65).

U prvom periodu ovog susreta većinom je bilo izjednačeno, a bh. predstavnik je ipak otišao sa prednošću na odmor (18:15). U drugom periodu Sparsi su već počeli da prave nešto osjetniju prednost, pa su na poluvrijeme otišli sa rezultatom 41:33.

U nastavku susreta ekipa sa Grbavice nije imala većih problema da zadrži prednost i većinom je rezultat išao od šest do nekih 12 poena prednosti za bh. predstavnika. Na kraju je bilo 74:65.

Kod bh. tima fantastičan je bio Nemanja Protić sa čak 28 ubačenih poena, četiri skoka i tri asistencije, dok je Draško Albijanić dodao 14. U protivničkim redovima Aleksa Popović je ubacio 20 poena, a Miloš Popović je dodao 13.

Sparsi sada imaju omjer 2:1, dok je Lovćen ostao na jednoj pobjedi poslije tri kola. Naš tim u narednom kolu igra bh. derbi protiv Zrinjskog iz Mostara.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Lovćen: Pilčević 9, Aleksa Popović 20, Vrbica 1, Lelić 8, Miloš Popović 13, Đukanović 12, Todorović 5.

Sparsi: Durmo 9, Vrabac 8, Jovanović 7, Manjgafić 3, Kamenjaš 2, Protić 28, Albijanić 14, Bašić 1, Glogovac 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi