Trbić: Nismo napadački bili na nivou, promašili smo dosta šuteva

Trener OKK Spars

Trbić: Nismo napadački bili na nivou, promašili smo dosta šuteva

M. Šljivak

Sparsi su večeras na Grbavici poraženi od Sixt Primorske 54:69 u susretu 2. kola ABA 2 lige.

Tim Marka Trbića je imao slabu šutersku noć. Slovenački tim je to iskoristio i na kraju je zasluženo upisao novu pobjedu.

"Čestike ekipi Primorske na zasluženoj pobjedi. Mi smo se dobro držali 25-30 minuta, ali presudila je njihova snaga pod košem. Mislim da su pobijedili onim u čemu su zaista jaki. To su Jagodić-Kuridža i Marinković, oni su nam napravili veliki problem pod košem. Pokušali smo da izrotiramo i pomognemo, ali kad god bismo to učinli, bili bismo kažnjeni šutem za tri poena. Sa druge strane, nismo odigrali napadački ni blizu na nivou kako realno možemo. Puno šuteva smo promašili, ali to nikako ne umanjuje kvalitet u odbrani igre Primorske. Još jednom čestitke ekipi Primorske. Nadam se da ćemo u sljedećim utakmicama igrati mnogo bolje", rekao je trener Sparsa Marko Trbić.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske, izrazio je veliko zadovoljstvo nakon pobjede.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Bila je ovo vrlo tvrda utakmica, bilo je puno agresive i sa jedne i sa druge strane i teško su se postizali koševi. Očekivali smo tešku utakmicu nakon nekog našeg pražnjenja i nakon dobre utakmice Sparsa u Čačku, na kraju smo se prilagodili i našli način da dođemo do pobjede", rekao je Golemac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi