Fantastični Shields vodio Trento do 2:2 u finalnoj seriji

Fantastični Shields vodio Trento do 2:2 u finalnoj seriji

Košarkaši Trenta vratili su stvari na početak u finalnoj seriji košarkaškog prvenstva Italije. 

Večeras su ponovno uspjeli na svom parketu savladati ekipu Emporio Armanija, ovaj put sa 77:74, te prebaciti pritisak na Milaneze.

Dugo su gosti iz grada mode vodili ovu utakmicu u željenom smjeru, ali su se početkom posljednje četvrtine jednostavno ugasili i nošeni fantastičnim navijanjem, domaćini su preokrenuli rezultat i u posljednjih 10 minuta razbili ekipu Armanija.

Fenomenalni Shavon Shields sa 31 poenom predvodio je Dolomiti Energiu, dok su mu Hogue (14) i Sutton (13) sjajno asistirali.

Potražite više informacija na temu Lega A:

Goudelock sa 14 i Micov sa 13 najbolji kod gostiju koji su neshvatljivo pali u zadnjoj četvrtini. Slijedeći susret igra se za dva dana u milanskoj Mediolanum Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti