Milano prvi finalista u Italiji

Bolji od Brescije

Milano prvi finalista u Italiji

Košarkaši Emporio Armanija prvi su finalisti italijanskog košarkaškog prvenstva. 

I večeras su kao nakon prije dvije večeri svladali neugodnu Bresciju na gostujućem terenu te se s ukupnih 3-1 plasirali u finale gdje će čekati boljeg iz serije između Trentina i Venezije.

Dobili su Milanezi ovaj susret nakon teške borbe sa 76:70 i izborili novo finale za koje je najzaslužnije litvansko krilo Mindaugas Kuzminskas sa 24 koša.

Micov je dodao 13, a Jerrels 10 poena. Sachetti s 13, te Landry i Vitali s po 10 poena najbolji kod uporne Brescije čiji su fanatični gledatelji igrače i jedne i druge momčadi nagradili velikim pljeskom odmah po završetku utakmice.

Potražite više informacija na temu Lega A:

Brescia - Emporio Armani 70:76 (16:25, 17:17, 21:15, 16:19)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi