Fantastični Teletović nedovoljan Phoenixu za pobjedu

Najbolja partija u sezoni

Fantastični Teletović nedovoljan Phoenixu za pobjedu

Košarkaši Phoenix Sunsa upisali su sinoć novi poraz na domaćem parketu, a bolja od njih bila je ekipa Houston Rocketsa rezultatom 116:100.

Domaći su dobro otvorili meč i prvu dionicu riješili u svoju korist sa 24:21. Ipak, druga četvrtina koju su Rocketsi riješili u svoju korist sa 35:21 je prelomila meč. Do kraja meča gosti su bez većih problema slavili sigurnu pobjedu.

Bh. košarkaš iz redova Phoenixa Mirza Teletović bio je fantastičan sinoć. Postigao je čak 25 poena uz osam skokova i dvije asistencije. Mirza je iz igre šutirao sedam od 12, dok je za tri poena bio precizan tri puta iz sedam pokušaja.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je James Harden koji je imao 27 koševa, devet skokova i sedam asistencija.

Vrijedi istaći i da je Mirza Teletović protiv Houstona oborio svoj lični rekord u poenima za ovu sezonu. Naš košarkaš je ubacio 25 poena, jedan više u odnosu na njegovo izdanje protiv Golden Statea (24), što je bio njegov dosadašnji najbolji rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti