Teletović postaje starter u Sunsima?

Nakon što je otišao Markieff Morris

Teletović postaje starter u Sunsima?

Edmir Škorić

Bh. košarkaški reprezentativac Mirza Teletović ostat će u Phoenix Sunsima.

Nekoliko NBA momčadi zanimalo se za Teletovića, no na kraju je naš krilni centar ostao u Sunsima.

On će najmanje do kraja sezone nositi dres tima iz Arizone, a na ljeto će kao slobodan igrač imati pravo da izabere novi klub, a to bi, po svemu sudeći, mogao biti Milwaukee.

Teletoviću je konkurenciju u Phoenixu pojačao bivši saigrač iz Brooklyna Kris Humphries, koji je trejdovan iz Washington Wizardsa. 

Ipak, kako je Markieff Morris otišao put Washingtona, privremeni trener Sunsa Earl Watson je kazao da će Teletović ili Leuer biti starteri u timu.

Mirza bi mogao da dobije više minuta i prostora u igri, no obzirom da su i on i centar Jon Leuer od ljeta bez ugovora, vjerovatno će u Sunsima sve više računati i na Humphriesa.

Za nadati se da će se Mirza, unatoč svemu, izboriti za svoje startno mjesto pod košem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi