Fantastični Tyrese Rice srušio Olympiakos u OAKA Areni

Panathinaikos slavio tek nakon produžetka

Fantastični Tyrese Rice srušio Olympiakos u OAKA Areni

U sjajnoj utakmici u atenskoj OAKA Areni večeras su košarkaši Panathinaikosa savladali najveće i najljuće rivale ekipu Olympiacosa rezultatom 99:93. 

Pobjednik je riješen tek nakon produžetka a u regularnom dijelu i jedan i drugi tim su imali svoje šanse da zabilježe pobjedu. 

Panathinaikos je bolje ušao u ovaj susret, na krilima nestvarnog Ricea na poluvrijeme su otišli sa 7 poena prednosti. No nije se Olympiacos predavao, dapače. Spanoulis i Paul su dalekometnim šutevima vraćali ekipu iz Pireja u život a na kraju su gosti bili u sjajnoj šansi i da pobijede utakmicu no košem Papaggianisa Panathinaikos je obezbijedio produžetak.

Tamo je opet Rice uzeo stvar u svoje ruke i odveo u ekstazu 17.500 navijača skupljenih u OAKA Areni. Ljevoruki omaleni playmaker Atenjana utakmicu je završio s 41 košem i postignutih osam trojki. Calathes sa 14 koševa, 10 skokova i 6 asistencija uz njega najzaslužniji za trijumf Panate. Spanoulis s 18 i Paul sa 17 poena najbolji kod poraženog Olympiacosa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi