Raskol u reprezentaciji: Trojac odbio igrati jer je selektor trener velikog rivala
(Foto: EPA)

Grci u problemima

Raskol u reprezentaciji: Trojac odbio igrati jer je selektor trener velikog rivala

M. Šljivak

Trojica košarkaša Olympiacosa Georgios Printezis, Antonis Koniaris i Kostas Papanikolaou ne žele igrati za reprezentaciju Grčke jer je selektor ujedno i trener velikog rivala Panathinaikosa.

Rick Pitino preuzeo je nedavno grčki nacionalni tim, a zatim se nakon kraće pauze vratio i na klupu Panathinaikosa.

Činjenica da je Pitino sjeo na klupu velikog rivala smeta igračima Olympiacosa i oni su odlučili da otvorenim pismom jasno poruče kako ne žele igrati za reprezentaciju dok je Amerikanac na ovoj poziciji.

Nakon što su odlučili da odbiju sve pozive u reprezentacije oglasio se i selektor Pitino.

"Kada sam se susreo sa njima nisam imao ponude za posao. Imam veliko poštovanje prema svim grčkim ekipama, ali rivalitet ne treba da bude tu kada je nacionalni tim u pitanju. To je sve do časti. Sastavit ću 12 igrača koji će dati sve od sebe za pobjedu", poručio je Pitino.

Izvjesno je da trojac iz Olympiacosa neće igrati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre narednog ljeta, a Grci imaju jako težak zadatak da dođu do Tokija.

Oni će utakmice igrati u Kanadi, a već u grupi će igrati protiv domaćina i Kine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi