Fener  deklasirao Efes i poveo u finalnoj seriji

Četiri poena u trećem periodu za domaće košarkaše

Fener deklasirao Efes i poveo u finalnoj seriji

E. Dindić

U prvoj utakmici finala prvenstva Turske Fenerbahče je kao gost bez većih problema savladao Anadolu Efes rezultatom 73:56. 

Već nakon prvog perioda imao je Fener prednost od 18:10. Drugi period donosi igru koš za koš gdje se na kraju bolje snalaze izabranici Željka Obradovića te i ovaj period dobijaju rezultatom 24:22. Na veliki odmor odlazi se pri prednosti od 38:32 za Fenerbahče.

Treći period potpuni debakl domaćih košarkaša koji postižu samo četiri poena za deset minuta igre, dok s druge strane gostujući košarkaši postižu 20. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 58:42 u korist Fenerbahčea. Nešto bolja igra Anadolu Efesa u posljednjem periodu susreta, međutim na kraju samo su upisali poraz rezultatom 73:56.

U pobjedničkom sastavu sjajan je bio Muhammed Ali sa 22 poena, dok je Melih Mahmutoglu dodao 17 poena.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Kod Anadolu Efesa jedini koji je dobio prolaznu ocjenu je Vasilije Micić koji je susret završio sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi