Fener do pobjede na krilima košarkaša rođenih u BiH
21 poen Bojana Bogdanovića

Euroliga, grupa A, 1. kolo

Fener do pobjede na krilima košarkaša rođenih u BiH

Sastav istanbulskog Fenerbahcea uspio je doći do pobjede na gostovanju u Kijevu kod Budivelnika u okviru 1. kola grupe A ovosezonske košarkaške Eurolige.

Izabranici Željka Obradovića dosta teže nego što se očekivalo stigli su do trijumfa 84:102. Tokom prvih trideset minuta utakmica je bila u rezultatskom egalu, a niti jedan od timova tokom prve tri četvrtine nije uspio napraviti značajniju razliku kojom bi prelomio utakmicu koja je ušla u uzbudljivu završnicu. 

Ipak, u posljednjih pet minuta susreta pri rezultatu 79:81 tim iz Istanbula stisnuo je gas pa je razlika skočila na +14 za „plavo-žute“. Do kraja susreta gostujući košarkaši znali su iskusno sačuvati stečenu prednost, te na kraju zasluženo slaviti.

Najbolji u ekipi Fenerbahcea bila su dva košarkaša rođena u Bosni i Hercegovini. Mostarac Bojan Bogdanović sa 21 ubačenim poenom bio je prvi strijelac Fenera, dok je Emir Preldžić postigao 14 poena, uz sedam uspješnih asistencija za svoje saigrače.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Darius Lavrinovič sa 21 ubačajem. 

Euroliga, grupa A, 1. kolo:
Budivelnik - Fenerbahce 84:102

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.