Fener i Olympiacos upisali gostujuće pobjede

Euroliga, 10. kolo

Fener i Olympiacos upisali gostujuće pobjede

Aktuelni prvak Evrope, ekipa Fenerbahčea, je na gostovanju kod Baskonije upisala pobjedu rezultatom 69:83.

Ipak, na početku susreta se nije činilo da će Fener stići do laganog trijumfa, s obzirom da su domaći prvu četvrtinu riješili sa plus 10, rezultatom 25:15.

Fener međutim puno bolje igra u nastavku. Izabranici Željka Obradovića su vidjeli da je "vrag odnio šalu", pa su zaigrali puno ozbiljnije i već polovinom druge četvrtine došli do preokreta.

U trećoj dionici Fener rješava sve dileme oko pobjednika, pa se u zadnji period ušlo prednošću gostiju od 15 poena razlike. U četvrtoj četvrtini je Feneru ostalo još samo da lagano privede susret kraju što se i desilo.

Najefikasniji u ekipi Fenera je bio James Nunnally sa 16 poena, dok je 14 dodao Kostas Sloukas.Kod Baskonije se istakao Shengelia sa 13, dok su po 10 poena dodali Beubouis, Timma i Huertas.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Do lagane gostujuće pobjede je stigao Olympiacos koji je protiv Valencije vodio čitavim tokom susreta i na kraju slavio rezultatom 64:72.

Goste je predvodio Papanikolaou sa 13 poena, dok su po 12 ubacili Printezis i Strelnieks.
Sa druge strane, u ekipi Valencije je sjajnu partiju pružio Erick Green koji je ubacio 26 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi