Jabuka ne pada daleko od stabla
Tarik Biberović sin Izudina bivšeg centra KK "Čelik" Zenica

Novi košarkaš prvaka Evrope

Jabuka ne pada daleko od stabla

D. Kurbegović, foto: ...

Izudin Biberović je bivši košarkaš Čelika, njegovim stopama krenuli su sinovi Tarik i Faruk. Stariji sin Tarik prije nekoliko dana potpisao je višegodišnji ugovor s prvakom Evrope, turskim Fenerbahčeom.


U Zenici je prije 16 godina rođen Tarik Biberović, sin Izudina bivšeg košarkaša Čelika, inače rođenog u Novom Pazaru.Izudin je prije 20-tak godina stigao u Zenicu, gromada od čovjeka, košarkaš koji je se "tukao" za svaku loptu dok je nosio crno-crveni dres. I sada sa skoro svojih 50-tak godina, čini se da bi mogao bez problema ubaciti desetak poena uz isto toliko skokova u našoj najjačoj ligi.

Da jabuka ne pada daleko od stabla pokazali su primjeri njegovih sinova. Tarik Biberović bivši omladinaca KK "Ten" iz Zenice, kojeg drži njegov otac, prije nekoliko dana potpisao je višegodišnji ugovor s prvakom Evrope, velikim turskim Fenerbahčeom, kojeg s klupe predvodi, najbolji i najtrofejniji trener Željko Obradović.

Tarik je tokom ljeta odigrao nekoliko pripremnih utakmica za seniore Fenerbahčea, te je ostavio dubok trag i kod trenera Obradovića, koji je za njega kazao da je veliki talenat i igrač u kojeg vrijedi ulagati. Tarik je nastupao za kadetsku reprezentaciju BiH, te juniorski tim Sparsa u Euroligi, a svojim igrama zaslužio je poziv na Jordan Brand Classic kamp u Barceloni, gdje se okupljaju najbolji omladinci Evrope. Tarik Biberović visok je 203 cm, te igra na poziciji beka-krila.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Zanimljivo da Izudin Biberović ima još jednog sina, mlađeg Faruka Biberovića, 12-godišnjaka koji trenutno nastupa za KK "Ten", te je trenutno najbolji strijelac Lige Zeničko-dobojskog kantona za pionire i predpionire.

Tarik Biberović do kraja sezone ostat će na posudbi u Sparsima, gdje će završiti sezonu, a onda slijedi odlazak u velikana Turske, te dalje usavršavanje. Njegov brat Faruk ne sumnjamo da će ubrzo krenuti stopama starijeg brata, tako da ne sumnjamo da ćemo kroz 5-6 godina u reprezentaciji gledati braću Biberović, iskreno se nadamo u dresu bh. selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi