Fener izjednačio seriju protiv Pinara

TBL liga

Fener izjednačio seriju protiv Pinara

Midhat Šljivak

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Pinar 84:70 u drugom susretu polufinala turskog prvenstva.

Za razliku od prvog meča tim Željka Obradovića je odigrao mnogo bolje ovaj duel i na kraju su zasluženo slavili.

Žestoko Fener ulazi u meč. Uspjeli su steći 15 poena prednosti sredinom prve dionice (21:6), ali Pinar boljom završnicom smanjuje na pristojnih minus sedam, 24:17.

Gosti se potpuno vraćaju u meč početkom druge dionice. Međutim, Fener je uspio da prednost poveća i na odmor su otišli sa plus osam, 45:37.

U nastavku nije bilo dileme ko će slaviti. Konstantno je domaći tim držao dvocifrenu razliku i na kraju je Fenerbahče zasluženo slavio pobjedu.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Nemanja Bjelica je sa 16 poena predvodio turskog velikana, Oguz Savaš je dodao 15, dok je kod gostiju DJ Strawberry ubacio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.