Fener nakon produžetka do 2:0 u seriji

Sjajna utakmica u Istanbulu

Fener nakon produžetka do 2:0 u seriji

Fantastična utakmica odigrana je večeras u Istanbulu. U drugoj polufinalnoj utakmici doigravanja turskog košarkaškog prvenstva Banvitu iz Bandirme falili su milimetri da seriju izjednače na 1:1. 

Konačnih 98:93 za Fenerbahče govori dosta o neizvjesnosti koja je vladala tijekom ovog meča, a da je Banvit malo bolje izvodio slobodna bacanja, slavili bi još u regularnom dijelu.

Predvođeni sjajnim Kanađaninom Rautinsom (22 poena) gosti su došli do situacije za pobjedu, no taktika Fenera da namjerno faulira Gašpera Vidmara se isplatila. Njegova dva slobodnjaka, te jedno Taylorovo bili su dosta da aktualni prvak Turske ipak uspije utakmicu odvesti u produžetak gdje su na iskustvo i nepogrešive Sloukasa (18) i Wannamakera (24) došli do velikih 2:0 u ovoj seriji.

Uz Rautinsa, kod Banvita dobri su još bili Caloiaro sa 14, te Taylor i Vidmar sa 13 poena. U drugoj polufinalnoj seriji Tofas iz Burse vodi 2:0 protiv Anadolu Efesa.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Fenerbahče - Banvit 98:93 (poslije produžetka)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi