Strawberry i Adams nisu pomogli Bešiktašu

Banvit u polufinalu doigravanja turskog prvenstva

Strawberry i Adams nisu pomogli Bešiktašu

Košarkaši Banvita su uspjeli savladati Bešiktaš i u drugoj utakmici četvrtfinalne serije dogiravanja turskog šampionata pa su sa 2-0 prošli u polufinale. Večer je Banvit na svom terenu bio bolji od Bešiktaša rezultatom 83:75.

Banvit je puno bolje otvorio susret i prvu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 19:13, da bi do poluvremena svoju prednost povisio na +7 (36:29).

Bešiktaš je u drugom poluvremenu popravio realizaciju, ali je i Banvit nastavio sa dobrom igrom. Nisu dopuštali košarkaši Banvita gostima da nametnu svoj ritam igre, pa su na kraju slavili veliku pobjedi prolaz i polufinale dogiravanja.

Ekipu Banvita je do pobjede predvodio sjajni Kulig sa 23 poena, dok je Taylor dodao 17.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Kada je u pitanju Bešiktaš najefikasniji je bio Strawberry sa 21 postignutim poenom, dok je potencijalni bh. reprezentativac Josh Adamas dodao 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti