Fener razbio Gran Canariju, Baskonia bolja od Žalgirisa
Tim Željka Obradovića ponovo je u užem krugu kandidata za osvajanje trofeja Eurolige, a već u prvom kolu je turski velikan pokazao da je spreman za takvo što

Euroliga

Fener razbio Gran Canariju, Baskonia bolja od Žalgirisa

E. Škorić

Večerašnjim mečevima u Istanbulu i Kaunasu kompletirano je prvo kolo Eurolige.

Fenerbahče je i ove godine jedan od glavnih kandidata za trofej Eurolige, a tim Željka Obradovića je dominaciju pokazao već u prvom kolu.

Žuto-plavi su doslovno razbili Gran Canariju, slavili su sa 97:72 i sve je manje-više bilo jasno nakon prvog perioda igre u kojem je domaćin imao 22:10.

Kako se vrijeme odmicalo, Fener je bio sve superiorniji i razlika je samo rasla.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Jan Vesely je sa 19 poena predvodio domaće, Nikola Kalinić je ubacio 16, dok su po 12 dodali Luigi Datome i Ahmet Duverioglu. Na drugoj strani Evans Christopher je ubacio 13, poen više od Anzejsa Pasecniksa.

Baskonia je bez povrijeđenog bh. reprezentativca Ajdina Penave slavila sa 87:79 u Kaunasu protiv Žalgirisa. Shavon Shields je ubacio 14, Jayson Granger 15, Tornike Shengelia 12, a po 11 poena Marelinho Huertas i Matt Janinng. Nate Wolters je kod poražene ekipe imao učinak od 19 poena, Arturas Milaknis je ubacio 12.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi