Fenerbahce bolji od Khimkija
Duverioglu u akciji

Veliki broj izgubljenih lopti koštao Ruse nečeg više u ovom susretu

Fenerbahce bolji od Khimkija

Košarkaši Fenerbahcea dohvatili su izuzetno važnu pobjedu u 7. kolu Eurolige. 

Oni su u svojoj dvorani savladali Khimki iz Podmoskovlja rezultatom 83:71.

U pomalo čudnom prvom poluvremenu bilo je igranja na mahove od strane obje ekipe. Nakon što je Fener poveo 28:20 mislilo se da će turski tim početi lagano privoditi susret kraju no samo nekoliko minuta kasnije svijetlilo je 35:33 sa semafora za Khimki. Ipak, onda je uslijedila sjajna serija Fenera koju je predvodio Pierre od 12:0 pa je turski predstavnik na odmor otišao s prednošću 42:35. 

Nastavio je Fenerbace dobro i u 2. poluvremenu, imao dvoznamenkastu prednost, no opet se Rusi vraćaju i dolaze na 72:70. Onda je po ustaljenom receptu došla velika serija domaćina od 11:0 koja je prelomila i zaključila ovaj susret. Khimki je susret završio s čak 19 izgubljenih lopti što je umnogome utjecalo na rezultat. Pierre i Eddie predvodili su Fenerbahce s po 16 poena a po 11 su dodali Duverioglu i Brown. Jordan Mickey je s 19 poena bio najbolji kod Khimkija. Lošu večer imao je Shved sa samo 10 poena ali je utisak popravilo 9 asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi