Fenerbahce bolji od milanskog Armanija

Fener se vratio na pobjedničke staze

Fenerbahce bolji od milanskog Armanija

Košarkaši istanbulskog Fenerbahcea večeras su u svojoj dvorani pobijedili talijanskog predstavnika Armani Exchange u okviru 21. kola Eurolige rezultatom 74:65. 

U jednoj tvrdoj, utakmici prepunoj nadmudrivanja Željka Obradovića i Etorea Messine, ispostavilo se da je prednost koju je Fener izgradio u prvoj četvrtini bila ključna za konačni ishod ove utakmice. 

Taj dio utakmice Turci su dobili rezultatom 24:15 i od tog trenutka pa do kraja utakmice oba tima postigla su po 50 poena. Obradović je konačno imao Veselog u rotaciji što se odmah vidjelo na ofanzivnom skoku, a imao je i ujednačen napad u kojem je pet košarkaša bilo na dvoznamenkastoj margini poena. Datome je postigao 14 koševa, De Colo 12, a čak četvorica igrača zabila su po 10 ( Kalinić, Sloukas, Malcolm, Vesely).

Milano ja tu širinu nije imao odgovor i iako su prijetili pred kraj susreta, do preokreta nisu mogli. Tarczewski s 19 poena je bio daleko najbolji pojedinac talijanskog tima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi