Shelvin Mack iz Olimpie Milano u Hapoel iz Jeruzalema

Čistka u svlačionici milanskog kluba

Shelvin Mack iz Olimpie Milano u Hapoel iz Jeruzalema

Nakon što je Olimpia iz Milana (Armani Exchange) raskinula ugovor s krilnim centrom Aaronom Whiteom, još jedan igrač napustio je redove talijanskog Euroligaša. 

Shelvin Mack u Milano je došao s reputacijom ozbiljnog NBA igrača koji je iskustvo skupljao u čak 7 klubova u najjačoj svjetskoj ligi. 

Njegovim dolaskom Ettore Messina je mislio da ima prevagu na vanjskim pozicijama no ovaj košarkaš gotovo ni u jednom nastupu nije potvrdio epitet velikog pojačanja. Dapače, adaptacija na Euroligu bila je preteška te se milanski klub odlučio da se i ovom košarkašu zahvali te mu ponudi sporazumni prekid ugovora. 

Kao ni Aaron White koji je potpisao za Iberostar Tenerife, Mack nije dugo čekao na novi angažman. Odmah po raskidu ugovora s Olimpiom ovaj košarkaš je potpisao ugovor do kraja sezone s Hapoelom iz Jeruzalema za koji može nastupati već predstojećeg vikenda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi