Fenerbahče na korak do osvajanja titule prvaka

Ubjedljiva pobjeda nad Efesom

Fenerbahče na korak do osvajanja titule prvaka

Košarkaši Fenerbahčea su večeras ubjedljivo savladali Anafolu Efes rezultatom 101:79 i tako došli nadomak osvajanja titule u turskoj Super ligi.

Igrači Željka Obradovića su od starta diktirali tempo utakmice i prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 26:16. Do poluvremena, prednost domaćih je dodatno narasla pa se na odmor otišlo pri rezultatu 50:37.

Gdje su se zaustavili u prvom, košarkaši Fenera su nastavili u drugom poluvremenu. Domaći tim je bio siguran i u trećoj dionici nakon koje je imao +23 (76:53), da bi u posljednjih deset minuta mirno priveo utakmicu kraju i slavio sa 101:79.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Fenerbahče u finalnoj seriji vodi sa 3:1 i titulu bi mogao osigurati već za dva dana, kada je na rasporedu peti meč ova dva tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi