Fenerbahce na krilima Bogdanovića pregazio Milano

Deveta pobjeda u TOP 16

Fenerbahce na krilima Bogdanovića pregazio Milano

Košarkaši Fenerbahcea su stigli do devete pobjede u 11. kolu Grupe F Eurolige. Ovoga puta, turski tim je bio bolji od Armanija kojeg je savladao sa ubjedljivih 98:77.

Dobro su domaći ušli u utakmicu, jer su nakon prve dionice vodili sa osam poena razlike. Ipak, Milano u drugoj četvrtini stiže do preokreta i na odmor odlazi sa tri poena viška.

U drugom poluvremena su domaći zaigrali mnogo bolje, a meč je riješen u posljednjoj dionici koju je Fenerbahce dobio sa 17 poena razlike.

U pobjedi Fenerbahcea briljirao je Bogdan Bogdanović koji je ubacio 25 poena, dok je još jedan bivši Partizanovac Jan Vesely ubacio 14 poena. U ekipi Milana su bolji od ostalih bili Brooks sa 21 i Gentile sa 19 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga:

Fenerbahce - Armani Milano 98:77

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti