Fenerbahce na svom parketu uvjerljiv protiv Khimkija

Nazire se kraj krizi u Istanbulu

Fenerbahce na svom parketu uvjerljiv protiv Khimkija

Košarkaši Fenerbahcea slavili su večeras u okviru 10. kola Eurolige na svom parketu protiv ekipe Khimkija iz Podmoskovlja rezultatom 89:76. 

Nije sve tako dobro počelo za domaće košarkaše iako su u efikasnoj prvoj četvrtini uspjeli stvoriti prednost od 4 koša razlike.

Drugi period donio je odlično obrambeno izdanje ruskog tima koji je tu dionicu dobio s 9 razlike i na odmor otišao rezultatom 49:44. Iako oslabljeni neigranjem De Coloa viceprvaci Turske su u sjajnom drugom poluvremenu slomili otpor Khimkija koji je u drugom dijelu bio neprepoznatljiv u odnosu na ono što je odigrao u prvom poluvremenu. 

Luigi Datome (20) odigrao je najbolju partiju u ovoj sezoni isto kao i Melih Mahmutoglu (19) te su svojim dobrim partijama nadomjestili izostanak najboljeg košarkaša Obradovićeve momčadi. Sloukas je bio standardno dobar s 19 poena u redovima domaćeg tima. S druge strane sjajan je bio Timma s 26 poena dok je Gill dodao 18. Khimki je u ovoj utakmici nastupio bez najboljeg košarkaša Alexeya Shveda. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi