Slavlje Efesa u Milanu, Valencia nadigrala Khimki

Turski prvak trenutno na prvom mjestu Eurolige

Slavlje Efesa u Milanu, Valencia nadigrala Khimki

U derbiju 10. kola Eurolige košarkaši Anadolu Efesa slavili su večeras u milanskom Mediolanum Forumu nad domaćom Olimpiom (Armanijem) rezultatom 81:76. 

Košarkaši turskog prvaka iako oslabljeni neigranjem prvog centra Bryana Dunstona prošli su neokrznuto kroz dva ovotjedna gostovanja. 

Nakon pobjede u Villerbaneu nad Asvelom večeras je Turke čekao mnogo teži zadatak, gostovanje kod Milana koji je s Barcelonom i večerašnjim protivnikom dijelio prvo mjesto na ljestvici Eurolige. U jako ujednačenoj utakmici detalji su prevagnuli na stranu gostiju koji su pokazali da su i ove sezone spremni na najviše domete. Veliki individualni kvalitet ustrojen u sjajnu timsku košarku koju prezentira Efes čini ovu momčad legitimnim kandidatom za titulu prvaka Europe.

U trenutcima kad se lomio susret u Milanu Shane Larkin i Chris Singleton pogađali su kad je najviše trebalo pa je Efes slavio čak i uz blijedo izdanje Micića kojeg je Milano uspio zaustaviti. Larkin sa 17 i sjajni Tibor Pleiss koji je imao 14 koševa i 12 skokova uz savršenih 6/6 za dva poena predvodili su Efes u poenima, Sigleton je dodao 11 a Beaboius 10 koševa. Etore Messina večeras je mnogo rotirao 10 košarkaša i svi su se upisali u strijelce a više od ostalih postigli su Rodriguez (11) te Micov (10).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sjajna utakmica viđena je i u Valenciji gdje je domaći tim pobijedio Khimki iz Podmoskovlja iako su Rusi autoritativni ušli u utakmicu i poveli s 20:6. Prvi period dobio je Khimki na kraju s 33:26, a Valencia je u drugom periodu fantastičnom obranom potpuno preokrenula rezultat u svoju korist. Ključ pobjede domaćih bio je gašenje Alexeya Shveda kojeg su natjerali na mizernih 3/13 iz igre i za njega mizernih 11 koševa. Najbolji u ruskim redovima bio je Jović s 19 a Booker i Jerebko dodali su po 14 koševa. Dubljević s 18 najbolji kod Valencie, a u ujednačenom napadu domaćih istakli su se i Tobey s 15, Marinković s 13 te Colom s 12 poena. 

Ovo je bila četvrta pobjeda Valencie u zadnjih 5 utakmica i može se reći da su Španjolci napokon izašli iz krize. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije