Fenerbahče nakon preokreta savladao Zvezdu

Osma pobjeda u TOP 16 fazi

Fenerbahče nakon preokreta savladao Zvezdu

Ekipa Fenerbahčea uknjižila je i 8. pobjedu u TOP 16 fazi takmičenja i na taj način se zadržala na prvoj poziciji grupe E. Turski tim večeras je na svom terenu bio bolji od Crvene zvezde rezultatom 72:65.

Ipak, nije dobro krenulo po ekipu Željka Obradovića. Sjajna odbrana crveno-bijelih tjerala je domaćina na mnogobrojne greške i isforsirane šuteve, pa su Beograđani nakon 20 minuta igre imali višak od devet poena (34:25). Treba istaći raznovrsnu igru Zvezde u ovom periodu, koja je kolektivnom igrom u potpunosti nadigrala protivnika.

Sve što su gradili u prvom poluvremenu, crveno-bijeli su srušili u trećoj dionici u kojoj su postigli samo šest poena.

Pokušala je Crvena zvezda u posljednjem periodu da nadoknadi veliki zaostatak, ali i pored svih napora i solidne igre nije uspjela da dođe do preokreta.

Fenerbahče je do pobjede predvodio Luigi Datome sa 27 poena, a bolji od ostalih u redovima crveno-bijelih bio je Maik Zirbes sa 11 pogodaka i 7 skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Poslije devet odigranih kola ekipa iz Istanbula je vodeće u grupi E, dok je Zvezda nakon pretrpljenog poraza pala na četvrto mjesto, ali i dalje sa velikim šansama za plasman u narednu rundu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi