Fenerbahče ostvario laganu pobjedu protiv Darussafake, slavili i Panathinaikos i Žalgiris
Odigrane utakmice 23. kola Eurolige.

Favoriti sigurni

Fenerbahče ostvario laganu pobjedu protiv Darussafake, slavili i Panathinaikos i Žalgiris

E. Oštraković

Večeras su odigrane utakmice 23. kola Eurolige, a sigurne pobjede ostvarile su ekipe Fenerbahčea, Žalgirisa i Panathinaikosa.

Fenerbahče je na gostovanju kod Darussafake ostvario jako ubjedljivu pobjedu. Već prvu četvrtinu gosti su dobili sa 14 razlike, rezultato 12:26. Druga četvrtina pripala je domaćima koji su uspjeli malo smanjiti zaostatak, ali ponovo treću četvrtinu gosti dobijaju sa 14 razlike te su tada riješili pitanje pobjednika. Konačan rezultat bio je 75:97 u korist Fenerbahčea.

Žalgiris je na domaćem terenu u jednoj jako izjednačenoj utakmici ostvario pobjedu protiv Budućnosti, rezultatot 84:76. Prva četvrtina otišla je u korist domaćina i to rezultatom 20:18. I u drugoj četvrtini igrala se jako izjednačena košarka, te su domaći na poluvrijeme otili vodstvom od 39:36. Izjednačeno je bilo sve do zadnje četvrtine a onda je Žalgiris ubacio u brzinu više i dobio zadnji period igre sa 10 razlike.

Panathinaikos je također na domaćem terenu upisao sigurnu pobjedu protiv Khimkija. Već prvi period igre domaći su dobili sa 12 razlike, te se dalo naslutiti u kojem pravcu ide ova utakmica. Poluvrijeme je završeno vodstvom domaćina od 65:50. Treća i četvrta četvrtina pripale su gostima ali sa malom razlikom, te je konačna pobjeda pripala Panathinaikosu rezultatom, 94:85.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi