Fenerbahce uz superoriginalnu poruku produžio ugovor sa Veselym
Vesely ostaje vjeran Fenerbahceu još 3 godine

Više nema dileme

Fenerbahce uz superoriginalnu poruku produžio ugovor sa Veselym

S. Grebović

Dugo se špekulisalo gdje bi sjajni češki košarkaš Jan Vesely mogao nastaviti karijeru, pominjao se i povratak u NBA, ali će ipak na kraju ostati u gradu na Bosforu i to do ljeta 2022. godine.

Prethodnog vikenda održan je final four turskog kupa kojeg je Fener manje-više osvojio rutinski trijumfima u polufinalu nad Turk Telekomom, odnosno u finalu nad ekipom Anadolu Efes rezultatom 80:70.

Da ekipa Željka Obradovića i ove sezone ima najviše ambicije u Euroligi i domaćem prvenstvu pokazali su i ovim potpisom s kojim se Čeh obavezao na još tri godine ugovora sa istanbulskim klubom.

Dvadesetosmogodišnji Vesely je član Fenerbahcea postao još 2014. godine i to na insistiranje proslavljenog srbijanskog trenera.

Tri godine je proveo u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta gdje je branio boje Washington Wizardsa i Denver Nuggetsa. Čeh se 'preko bare' nije pretjerano naigrao pa se odlučio za povratak u Evropu.

Prethodno je afirmaciju stekao u Partizanu gdje je stekao posebne simpatije fanatične beogradske publike, prije nego što će doći kao tinejdžer iz slovenačkog Geoplin Slovana.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Najzanimljivija stvar u cijeloj priči oko potpisa ugovora je način na koji su to svojim navijačima objelodanili čelnici Fenerbahcea sa natpisom "Dobrodošli u Vesely Airlines!"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi